Followers

Saturday, 13 January 2018

Felt so good!! -Berjaya Tioman Resort, Pulau Tioman-



Assalamualaikum w.b.t...

Kali ini saya nak berkongsi trip ke Berjaya Tioman Resort, Pulau Tioman ...trip ini bersama rakan-rakan sekerja...bertolak pada 29 Oktober 2017 dan pulang pada 1 November 2017 (my birthday)..😊 saya pernah google Berjaya Tioman Resort ni..tak sangka dapat pergi dalam trip ni...tengok harga semalam di situ..bole tahan..kalau nak senang ambik package je dengan agent...da masuk tiket feri pergi balik..tak payah pening lagi...

Untuk yang nak relaks, nak lari dari kesibukan kota, nak honeymoon, nak buang stress sangat lah sesuai ke sini...sebab view nya...fuhhh...memukau....tapi pada yang mabuk laut standby la plastik waktu dalam feri....sebab dari jeti Mersing ke Berjaya Tioman Resort ni..dalam 2 jam setengah juga..memandangkan trip saya bulan Oktober..tinggi juga ombak feri redah...dan ramai kawan-kawan saya mabuk laut, pening, muntah...saya ok jer...cuma hampir nak muntah juga...tapi nasib baik dah sampai...so cepat-cepat turun feri..

Saya memang sukakan pantai...beach lover la...ape pun tentang alam semulajadi saya memang suka...gunung..hutan..pantai...sungai...semuanya saya suka...
Jadi...ape pun aktiviti di pantai ke..tepi pantai ke...membuatkan saya tak sabar nak sampai...

Bila da sampai, terus dapat kunci bilik dengan rakan sebilik masing-masing...partner saya...as always...noorul...kawan baik...duduk sebelah di tempat kerja..bilik di sini...dari kayu..seperti resort-resort lama..tetapi puas hati...saya tak begitu cerewet tentang bilik..asal boleh tidur pada saya sudah mencukupi...
 Cuaca masa ni..mendung..
.siapa yang minat bergambar...sini banyak port untuk bergambar dengan view yang aummm...😀

 Bilik saya dan Noorul..👍
 Beach lover...ila...😊

Ini la my bestie...Noorul...

Makan kat sini..not bad..sebab trip saya ni sekali dengan makan..pagi sampai malam makan saje...yang paling tak sabar nak snorkeling...sepatutnya pagi kami buat aktiviti sborkeling...tapi disebabkan hujan...biasa la kalau dah hujung-hujung tahun ni...musim tengkujuh da nak sampai...tukar petang...jam 3 petang...lepas da ready dengan life jacket..dan peralatan snorkeling...naik bot ke Renggis Island...tak la jauh..dari tepi pantai bole nampak pulau kecik kat tengah laut tu...

Antara gambar yang dapat saya ambil...by go pro..
Syok nyaa ikan-ikan tuuu...tangan Noorul tu tau...saya cameraman jeee...😀

Kalau da boring di hotel...boleh sewa basikal atau motorsikal...ronda-ronda sekitar resort atau ke pekan kecil berhampiran jeti...di situ ada kedai makan, kedai menjual cenderahati dan kedai runcit..tak la besar sangat pekan tu...tapi seronok juga pusing-pusing kat situ...saya dan kawan-kawan..naik tram yg disediakan di Berjaya Tioman Resort.

Sunset kat sini....memukau...kalau pergi pantai...memang saya tunggu sunrise atau sunset...sebab tenang je tengok view yang superb...😍


Felt so good here...Berjaya Tioman Resort, Pulau Tioman memang menambat hati saya dengan pantai yang cantik...betul apa orang kata..Malaysia..kaya dengan pulau-pulau setanding negara lain...kalau tak percaya...bolehlah rasai apa yang saya rasai di Berjaya Tioman Resort...

Sekian untuk entry kali ini...jumpa lagi!!

2 comments:

  1. wah...banyak betul ni plan travel..seronokkan ila

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...bole try la edot...bestt..recommended...

      Delete